Pe Bogdan Deliu l-am cunoscut absolut intamplator si intr-un mod in care mi-am dat seama ulterior ca o secunda poate schimba multe lucruri. Eram la Vika Tonu, tocmai vorbisem cu ea despre Atelierul de fashion si o rugasem in treacat sa imi recomande designeri. Vika, amabila si delicata, intrase imediat in modulul “Cum sa nu, ma gandesc si iti spun.”

Si am dat sa plec. Eram cu un picior pe scara de iesire, cand Vika are revelatia colegului de atelier: „Genti ?”. „Da, cum sa nu”, am zis. „Vino!”. Si am urmat-o intr-un atelier de lucru vecin cu al ei, in aceeasi casa.

Nu stiu cum s-a facut, cred ca Vika si Bogdan pusesera la cale un complot sa ma copleseasca cu lucruri frumoase in acea zi. Dupa ce vazusem bijuteriile minunate ale Vikai asupra carora voi reveni in curand, intram in universul gentilor handmade. Nu am apucat sa spun nimic despre Atelierul de fashion, ca Bogdan, cu pasiunea artistului care isi dedica timpul creatiei, lucrurilor facute cu migala, mi-a prezentat intregul sau portofoliu.

Bogdan mi-a vorbit despre fiecare centimetru de material, despre cum asterne straturile de vopsea, despre curbe obtinute exclusiv prin cusatura de mana, despre prinderi rafinate de-a lungul timpului pentru un design cat mai curat si elegant.

Toate gentile sunt facute din piele naturala, lucrate complet manual, inclusiv vopsitul si coaserea. Au constructie din doua straturi lipite intre ele, cel din interior fiind piele intoarsa.

Unele sunt facute din piele tabacita vegetal vopsite si finisate manual, acestea fiind cele mai colorate din gama de genti.

Gentile sunt finisate pe canturi cu solutii care ofera rezistenta in timp la uzura iar curelele sunt si ele rotunjite si finisate pe canturi pentru a rezista cat mai bine.

Sunt complet customizabile pe dimensiune, compartimentare si accesorizare si pot fi decorate cu ilustratii laserate pe suprafata pielii.

Sunt lucrate la cel mai mic detaliu, facute sa dureze o viata si trec prin fiecare proces de finisare fara nici un compromis.

Gentile lui Bogdan sunt facute sa reziste o viata iar daca vrei o reconditionare peste ani, Bogdan deja iti spune cum va desface fiecare cusatura manuala si cum va reconditiona fiecare bucata de piele.

Intr-o era a consumerismului si a industrializarii, Bogdan este un artist care creeaza obiecte unicat, pentru oameni in individualitatea lor, oameni cu care intra in contact direct.

In spatele fiecarei genti semnate de Bogdan Deliu pe care o vedem frumoasa, functionala si gata de creat un intreg outfit in jurul ei sunt de fapt migala, fiecare potrivire milimetrica de piele, fiecare strat de vopsea, finisaje, pasiune, maini muncite si care transfera energia pozitiva si daruirea designerului.

« Geanta pe care o porti spune foarte multe despre tine. Eu fac genti pentru oameni care au curajul sa experimenteze, care vor sa se exprime ca sunt diferiti, pentru femei care nu se ascund in spatele gentii, ci o poarta cu un statement. Barbatii care cumpara gentile mele stiu foarte bine ce vor si cauta ceva mai mult decat latura practica a unei genti.

Lucrul pe care il faci cu mana ta are intotdeauna ceva magic, te bucura si te implineste deopotriva. Energia mea pozitiva este transferata obiectului pe care il lucrez constient, pun suflet, asta e ingredientul secret pentru care gentile mele sunt atat de frumoase. Apoi vin grija pentru detalii, dorinta de a ma autodepasi, commitment pentru un standard de calitate ridicat, dar astea sunt detalii. »

Natural, am intentionat sa acord cea mai mare atentie gentilor pentru femei insa, marturisesc ca gentile barbatesti nu sunt deloc de trecut cu vederea.

Dati o fuga in atelierul lui Bogdan. Vei achizitiona nu o simpla geanta, ci o piesa de arta.

handmade-leather-bag-bogdan-deliu-wheely-v1-1 handmade-leather-bag-bogdan-deliu-cezar-v1-1 handmade-leather-bag-bogdan-deliu-folky-v1-1  handmade-leather-bag-bogdan-deliu-snejanka-v1-1  handmade-leather-bag-bogdan-deliu-trap-v1-1   handmade-leather-bag-bogdan-deliu-dunemonolith-v1-1

 

 

No Comments