Mariuca Calin traieste la Bruxelles, este arhitect si este casatorita. Este pasionata de pictura, de design si ilustratii de moda.

Mariuca mi-a scris despre ea, despre pasiunea ei pentru pictura si am descoperit in candoarea cu care se descrie un copil mare. Iar copiilor le plac atat de mult culorile…

Este atata culoare si celebrare a vietii in tot ceea ce Mariuca picteaza… si atata recunostinta. Mariuca a trecut la un moment dat printr-o cumpana grea iar acum are taria sa o imbratiseze ca pe un semn ca trebuie sa continue sa picteze, Dumnezeu dandu-i acest har.

Si pentru ca as risca sa alterez ceea ce Mariuca vrea sa transmita, voi reda cateva pasaje scrise de ea, insotite de lucrarile semnate de Mariuca.

Imi plac culorile, formele sinuoase si dinamice.

img168img307 very small

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma simt atat de bine cand amestec culorile si cand le pun pe hartie…

img327 very smallimg013

 

Cand pictez, nimic nu mai conteaza, nimic in jurul meu nu ma mai intereseaza si simt ca sunt in extaz!

back side I small img351 v very small

Dupa ce am cochetat cate un pic cu toate tehnicile, am ales acuarela pentru a caracteriza universul in care imi gasesc confortul mental si pacea interioara. Stilul meu este un melanj de linii fine si de difuzii de culori foarte vii, rezultand forme bine definite uneori, alteori lasand ochiul spectatorului sa inteleaga ceea ce ea am vrut sa exprim.

 

A4 Graphical shoes

 

Sunt o fire extrem de dinamica si mereu activa si asta se poate vedea si in picturile mele.

 

img304 very small img339 very small

Imi gasesc inspiratia in tot ceea ce ma inconjoara, de la vegetatie si peisaje pana la poze din reviste sau internet  facute de cei mai renumiti fotografi de moda.

 

img306 very smallimg308 very small

Ceea ce ma atrage si ma inspira nu e niciodata la fel: fie ca este o culoare, o forma, o pozitie interesanta, o privire, o coafura, un machiaj, o haina deosebita, o rochie, etc…orice.

 

2015-05-26_Antoaneta 2015-05-26_Carolina

 

Fie trasez mai intai o silueta usor schitata sau mai detaliata, fie direct in acuarele, mereu caut sa redau ceea ce mi s-a parut mie sugestiv si interesant.

 

img222 img236

 

1 Comment