Daca pantofii tai ar vorbi, probabil ca ar spune:

„Te strang pentru ca nu imi place de tine, nu doream sa ma incalti tu. Degeaba incerci sa ma traumatizezi, sa bagi in mine sosete groase doar, doar o sa cedez…”
„Tocurile mele sunt mult prea delicate ca sa te pot cara si pe tine si bagajele tale…”
„Iar ai casunat pe mine??? Mai incalta-i si pe altii. M-am saturat sa fiu martorul tuturor nefericirilor tale sau sa cada pe mine sa iti port noroc la fiecare intalnire…”
„Wow, sunt incantat ca m-ai incaltat astazi! Iar ma duci la Paris? O sa facem senzatie impreuna!”

Saracii pantofi…daca ar putea spune povestea fiecarui centimetru calcat.
Si niciodata nu suntem pe deplin multumite de numarul lor, culorile, modelele pe care le avem… Ii bagam in cutie, ii scoatem, ii aruncam care incotro, ii schimbam, ne spunem ca nu ii mai purtam, ca ne-am plictisit de ei, ba ca sunt preferatii nostri, ba ca sunt prea deteriorati, demodati, ca e ultima data…

In fiecare vara imi cumpar o pereche de balerini albi. De fiecare data din concediu, ca un suvenir pretios. Ii port pana la epuizare iar anul urmator, cand vine noua pereche alba, mi-e greu sa renunt la cei vechi. Ii mai las in cutie. Poate, poate… Am si eu fixatiile mele. Si cred ca nu sunt singura. Nu stiu de ce, dar pentru majoritatea femeilor pantofii creeaza dependenta. Am auzit de colectionare impatimite care au sute, mii de pantofi. Probabil si investitii in imobiliare.

Recent am cunoscut-o, zic eu, pe una dintre cele mai fericite dintre noi. Pe Raluca Jipa, designerul Hannami Shoe. Pentru ca Raluca poate crea si avea orice pantof isi doreste.

Hannami Shoes este un brand ce se adreseaza femeilor puternice si rafinate. Se distinge prin creatii de lux produse in editii limitate, cu atentie deosebita acordata detaliilor, utilizand materiale achizitionate de la furnizori prestigiosi din Italia.
Pe tocurile Hannami orice femeie se simte rasfatata.

_AT_8708 _AT_8710 _AT_8712 _AT_8713 _AT_8715 _AT_8716 _AT_8773 _AT_8774 _AT_8791 _AT_8793

Un detaliu mi-a atras atentia in mod deosebit: floarea de cires („hanami”), aplicata pe fiecare pantof ca un touch de final al unei manufacturi laborioase si fine realizate in atelierul Hannami. In cultura japoneza, floarea de cires simbolizeaza printre altele frumusetea, curtoazia…

Un lucru este cert: cand porti pantofii potriviti te indrepti cu mai multa siguranta spre succes. Si cred ca e musai sa fie cu toc. Nu numai ca iti adauga centimetri pretiosi la inaltime si iti subtiaza glezna, dar au acel je ne sais quoi ce ne sporeste feminitatea.

Am sau nu dreptate?

No Comments