Intr-o zi, Bianca statea in gradina de trandafiri a mamei. Isi luase ragazul de a se gandi incotro se indreapta. Avea in spate o cariera frumoasa si tocmai incheiase un an sabatic.


Nu stia incotro se indreapta dar stia cum. Stia ca prin ceea ce va face va transmite oamenilor pofta de viata, bunatate, armonie, empatie. Si ca ceea ce va face va fi…. worldwide.
Pentru ca asa este Bianca. Am avut o intalnire de doua ore cu Bianca in studioul ei. Genul de intalnire din care pleci cu invataminte care te bantuie apoi pret de cateva zile.
Bianca este asa cum o descrie fetita ei, Zara, intr-un „interviu”: „buna si luminoasa”. Si cu mainile ei pune impreuna lucruri mestesugite peste mari si tari faurind legaminte pline de simboluri. Prin The Zen Project.

Da. Bianca nu face bratari. Face legaminte.

Cu pandantive incarcate de simboluri, manufacturate din argint de un trib din Thailanda (da, ati citit bine), puse pe fir de matase pictata manual si natural de o doamna pasionata din Germania. Fiecare „lagamant” spune o poveste si nu-ti permite sa il cumperi intamplator, printr-o alegere facuta din ratiuni vizuale. Pentru ca il vei lega peste pulsul tau si va face parte din tine. Si atunci devine statement, crez si va spune povestea ta.

ZEN Collage

Purtatorii de bratari ZEN sunt din toata lumea iar Bianca este fericita ca prin ceea ce face intra in povestile si evenimentele lor de familie. Mi-a povestit cum dintr-un fir de matase a taiat o bucata mai mare pentru mama si o bucata mai mica pentru fiica acesteia. Suna banal, insa pentru Bianca a insemnat ca a creat doua legaminte gemene pentru a ilustra o relatie indestructibila.

Deloc intamplator, Bianca poarta la mana o bratara Zen avand ca pandantiv floarea de lotus. Floarea de lotus este simbolul reusitei, a cresterii si infloririi miraculoase traind intr-un mediu mlastinos. Ca un reminder ca in noi trebuie sa existe puterea de a creste si de a ne trai visul, razbind frici, limitari, preconceptii.

Si ca un corolar, un procent de 10% din afacerea ei merge intotdeuna catre diverse cauze caritabile, cel mai adesea avand in centru copiii. Pentru ca Bianca se simte organic parte din comunitate iar modelul ei de business este acela care contribuie la cresterea tuturor, nu numai la prosperitatea sa.

Bianca00013

Bun, si care este treaba cu furatul visurilor? Este ceea ce am invatat eu astazi de la Bianca, spus de tatal ei ca un sfat pentru ea cand a trebuit sa ia o decizie importanta pentru evolutia afacerii The ZEN Project:

„Nu lasa pe nimeni sa iti fure visurile, nici macar pe tine.”

Mergi pe drumul tau si viata se va intoarce la jumatate spre tine si va aseza lucrurile asa cum iti doresti. The ZEN Project a depasit de mult timp faza de proiect.

No Comments